top of page
iStock-506756008.jpg

Preventie van ziekten bij huisdieren

Vaccinatie, ontvlooiing of ontworming van honden en katten

Dierenarts Rogge vaccineert Uw hond en kat uit de regio Pittem-Wingene-Meulebeke-Lichtervelde-Ardooie-Tielt . Vaccineren is beschermen tegen virussen. Vaccinatie is een verstandige keuze, want het voorkomt dat uw huisdier ernstig ziek wordt. Geadviseerd wordt om vroeg te starten met de vaccinatie van uw kat, hond of konijn. Om te beginnen wordt er door Dierenarts Rogge een primovaccinatie gegeven aan uw pup of kitten of konijn, gevolgd door een boosterprik.

iStock-159352614.jpg

Wilt u uw hond of kat in topconditie houden?

Voor inwendige parasieten of wormen is eveneens waakzaamheid geboden. Wormen en ééncelligen zoals Giardia verzwakken de weerstand en kunnen ziekten meebrengen die de algemene gezondheid van uw huisdier ondermijnen. Uw Konijn krabt zich te pletter, Uw kat likt onophoudelijk of uw hond wrijft en krabt zich dat je er zelf zenuwachtig van wordt?

 

Parasieten in de vacht zijn geen cadeau! Vlooien , schurft en luizen kittelen niet alleen door heen en weer te kruipen in de vacht. Door de venijnige beten kan Uw huisdier ook allergisch reageren op het speeksel van de ongewenste bezoeker. Schilfers in de vacht of overtollig haarverlies? Rode huidplekken of hotspots onder de vacht? Allergie voor vlooien , luizen of andere vachtbezoekers moet juist en correct worden aangepakt. Het vraagt vakkundig maatwerk!

 

Behandel uw hond, konijn of kat maandelijks tegen vlooien, teken en schurftmijten, liefst preventief. Ook is het nodig om uw huisdier regelmatig te ontwormen. Uw dierenarts adviseert U en schrijft de juiste ontwormingsmedicatie voor.

Dierenarts Rogge

Maak meteen een afspraak

Mijn hond of kat heeft vlooien, luizen of schurft

Vraag om advies, stel dit niet uit. Koen Rogge is Uw dierenarts van wacht voor de regio Egem, Wingene, Pittem, Tielt, Ardooie, Meulebeke,Ruiselede, Hertsberge, Lichtervelde of omstreken.

Sterilisatie van uw poes of castratie van uw hond

Jaarlijks nestje beu? Een slim baasje laat kater of poes op tijd castreren of steriliseren! Uw reu gaat af en toe Uw struiken besproeien of loopt af en toe weg op zoek naar een vriendin? Beter castreren dan U erin te enerveren! Voor een teef kom je voor nestpreventie of schijnzwangerschap ook uit op sterlilisatie. Wil je andere voordelen van tijdelijke of definitieve castratie en sterilisatie leren kennen? Maak een afspraak bij Dierenarts Rogge uit Pittem voor castratie of sterilisatie van uw kat of hond in de regio Wingene, Pittem, Tielt, Lichtervelde, Ardooie, Meulebeke, Ruiselede, Hertsberge en omstreken.

Anker 1
bottom of page