top of page
13_edited.jpg

Medische screening met moderne onderzoekapparatuur

Uitgebreide gezondheidscheck door Dierenarts Rogge

Nadat U de klachten van Uw huisdier omschreef zal Dierenarts Rogge in Pittem een grondig lichamelijk onderzoek bij uw huisdier uitvoeren. Aan de hand van zijn klinisch onderzoek en waarnemingen wordt er zo al nuttige informatie verkregen. Indien nodig wordt met behulp van medische onderzoeksapparatuur nader onderzoek verricht bij uw huisdier. De praktijk is uitgerust met last new echografietoestel en digitale röntgenapparatuur die het klinisch onderzoek perfect ondersteunen. Bij elke operatie wordten de levensfuncties van Uw huisdier bewaakt door monitoring van ademhaling- en hartfuncties.

echo

Echografisch onderzoek

Met behulp van echografie kan de gezondheidstoestand van uw huisdier vaak al prima in kaart worden gebracht. De digitale beelden van het inwendige lichaam verschaffen de nodige duidelijkheid over de medische conditie van uw huisdier. Verder is een echografie niet belastend voor uw huisdier en is een verdoving doorgaans niet nodig.

Anker 1
endoscopie

Endoscopisch onderzoek

Waarom endoscopie? Om de slokdarm, maag, darmen, longen en luchtwegen nader te kunnen onderzoeken.

  • Bij verstopte darmen

  • Slappe stoelgang, slijmerig braaksel of groen in het braaksel van uw hond of kat door obstipatie of harde buik of opgezette buik.

  • Tijdens de endoscopie kan tegelijkertijd een stukje weefsel worden afgenomen voor laboratoriumonderzoek.

  • Verwijderen van vreemde voorwerpen.

Vanwege de volledige narcose voor dit onderzoek moet uw huisdier nuchter zijn en is een dagopname nodig.

RX

Radiologisch onderzoek

De digitale RX laat toe dat niet alleen beenderen maar ook zachte weefselstructuren zoals gewricht- en peesstructuren, hart, longweefsel, darmen, nieren, blaas en lever en milt in beeld worden gebracht. Door middel van radiologie bij uw huisdier kan Dierenarts Rogge medische problemen en afwijkingen vaststellen in de borstholte of buikholte.

De digitale RX wordt veel toegepast bij:

  • breuken

  • manken door gewrichtsontstekingen

  • peesproblemen

  • tandpijn bij honden en katten

  • ademhalingsproblemen eventueel in combinatie met braken

  • hartklachten

 

Mankt Uw hond of kat of vertoont het bovennoemde klachten? Kom dan naar dierenarts Koen Rogge voor een complete medische controle van uw huisdier, als uw hond, kat of konijn zijn nest heeft in Wingene, Pittem, Tielt, Lichtervelde, Ardooie, Meulebeke, Ruiselede, Hertsberge of omstreken. 

bottom of page