top of page
Dierenarts Rogge

Eerste hulp bij verwondingen en letsels

Spoed behandeling bij letsels

Als uw huisdier in de regio Pittem-Wingene te maken heeft met een ontsteking, bijtwond, breuk of verstuikingen van pezen of gewrichten, biedt Dierenarts Rogge een adequate behandeling. Ook na letsels veroorzaakt door een aanrijding of ongeval is uw hond of kat bij de gespecialiseerde en ervaren dierenarts Koen in goede handen. Hij onderzoekt uw huisdier eerst aandachtig en geeft dan de vereiste medische en ev. chirurgische behandeling om uw geliefde dier te helpen en weer pijnvrij te maken.

 

Heeft uw huisdier een afgescheurde nagel, een ingegroeide nagel, scheurnagel of gebroken nagel? Of wilt u simpelweg de nagels van uw hond of kat laten knippen? Neem dan ook zeker even contact met ons op voor meer informatie.

dierenarts Rogge

Maak meteen een afspraak

Bijtwonden

Bij honden en katten komen geregeld bijtwonden voor. Dierenarts Rogge heeft de nodige ervaring voor het verzorgen van bijtwonden van elk huisdier uit Pittem of de regio Wingene-Meulebeke-Lichtevelde-Ardooie-Tielt. Na het schoonmaken en desinfecteren van de bijtwond wordt er medicatie toegediend om het risico op ontstekingen te verkleinen. In een enkel geval is een korte opname nodig, bijvoorbeeld na aanleg van een drain of huidplastie bij ernstige bijtwonden. Bij hospitalisatie staat uw huisdier onder permanente controle en is een directe opvolging van het genezingsproces mogelijk.

Botchirurgie: breuken en verstuikingen

Wanneer er sprake is van een botbreuk, verstuiking of verrekking bij uw huisdier mag er niet worden uitgesteld maar snel doch vakbekwaam worden ingegrepen. Uw huisdier heeft dan een RX-scan of echografie nodig voor diagnose. Pas dan is een gerichte therapie mogelijk. Een gebruikelijke behandeling bij een botbreuk of verstuikingen bestaat uit het aanbrengen van een spalkverband en het toedienen van pijnstillende en ontstekingsremmende medicatie. Soms is orthopedie noodzakelijk zijn om de breuk van huisdieren te herstellen. Kom dus naar Dierenarts Rogge in Pittem voor een vlotte en kwalitatief hoogstaande behandeling van ieder letsel of elke verwonding. 

Anker 1
bottom of page